Mister Biriyani (Indisk resa 9)

Många har svårt att uttala mitt förnamn. Det underlättar betydligt när jag säger att det låter som ”biriyani”. Det utlöser genast skratt och leenden. Biriyani är nämligen en mycket vanlig, god och uppskattad maträtt. Basen är ris blandat med grönsaker, kryddor och diverse såser.

Maten är för övrigt mycket billig. För oss vill säga. I går åt jag en biriyani som gick på 12, 50 kr inklusive nanbröd och Indian Coffe. Och i dag ska vi åka buss i sju mil, vilket kommer att kosta fem kronor.

I två dagar har vi  besökt och bott på en skola för barn med fysisk och psykisk nedsättning. Mycket intressant, rörande och tankeväxkande. Jag hoppas återkomma till det i en särskild artikel. Nu ska vi åka till Karur – Indiens Borås – och bekanta oss med textilindustrin och vävarkasten. Därefter blir det en 15 timmar lång tågresa till Mangalore och därefter ytterligare tåg till södra Goa. Det betyder att det blir ett antal dagars uppehåll i rapporteringen eftersom det kommer att bli nyckfullt med uppkopplingen.


Lämna ett svar