Fjäll i förvandling – ny upplaga

Nu finns boken FJÄLL I FÖRVANDLING åter i lager – både hos mig och på nätet (Ekerlids Förlag, Bokus, Adlibris).

Så nu kan jag inte längre beklaga mig över eller glädjas åt att boken är slutsåld! Den 528-sidiga pocketvolymen innehåller de två dokumentärromanerna Fattiga som de voro (som för övrigt ingår i kurslitteraturen vid Umeå universitet, Det samiska samhället: historiska perspektiv), Separatorn (som delvis utspelar sig i Östersund) och romanen De tvångsförflyttade (som handlar om den inomsvenska kolonialismen).

BESTÄLL BOKEN HÄR!

Konstnären Tomas Colbengtson har gjort det fantastiskt fina omslaget till boken Fjäll i förvandling. Motivet är från Atoklimpen, samernas heliga berg och den gamla kulturmiljö som finns tre mil väster om Tärnaby.

År 2016 hade jag nöjet och äran att delta i utställningen Vaapsten Bijre, en utställning av samtida sydsamisk slöjd och konst från Björkvattsdalen i Tärna. Bilden är från utställningen i Jokkmokk under marknaden. Den visade senare även i Tärnaby och Östersund.

Så här såg det ut när utställningen visades på Gaaltije, sydsamiskt kulturcentrum i Staare/Östersund.

Åter till 2007 när Fattiga som de voro kom ut, den första delen i trilogin. Signeringsbilden är från Lövlundskåtan i Björkvattsdalen.

Sagka Stångberg berättar om Vaapsten Bijre i samband med utställningen på Gaaltije i Östersund 2016.

Regionala bokmässan på biblioteket i Östersund 2017.

Originalutgåvan av Fattiga som de voro 2007. Boken är slutsåld sedan länge, men berättelsen finns kvar i samlingsvolymen Fjäll i förvandling.

Originalutgåvan av Separatorn 2009.

Originalutgåvan av De tvångförflyttade 2013. Tomas Colbengtson gjorde omslaget plus för- och eftersättsblad.

Kommentarer inaktiverade.