Människor och miljöer

Under oktober har jag haft ett anta trevliga möten, där jag har pratat om människor och miljöer i mina böcker.

Anhörigdagen tillsammans med föreningen Paraplyet och Storsjöbygdens demensförening blev väldigt speciell, eftersom jag hade nöjet att framträda tillsammans med musikern Astrid Åslin. Jag pratade utifrån några konstverk, som jag hade med mig och Astrid spelade musik med anknytning till mina berättelser. Det var fantastiskt värdefullt att få sitt prat interfolierat med följande melodier: Hammarforsens brus (Brännlund), En liten konstnär (Ferlin), Omkring tiggarn från Luossa (Dan Andersson), That’s all right mama (Elvis), Underbart är kort (Povel Ramel), Morgon mellan fjällen och Autumn leaves. Tyvärr inga bilder utöver programbladet:affisch-paraplyet-2

Nästa evenemang var De litterära sällskapens dag på biblioteket i Östersund, under rubriken ”Äventyr, sagor och livsöden i Norrlands inland från vikingatid till nutid”. En trevlig dag! Så här såg programmet ut:

littsallskapsdagen2

Och så här såg det ut när författaren Elin Olofsson fångade mig:

 

 

biblioteket-ostersund

Minst lika trevligt blev det i Hammarstrand den 17 oktober, då jag utöver prat om böckerna gjorde lite återblickar på lokalredaktörstiden i Ragunda kommun, 1977-1983. Så här såg det ut när ett antal chefer från Östersund gjorde en utryckning för att snygga till skyltfönstret mot Centralgatan:

lt-2-1980-3

Som synes bara ”gubbs”. Om jag gissar rätt kan jag identifiera Stig Johnsson, Alf Göransson, Sven Hall, Kent Olsson, Hasse Nyman och Alf Arfwehed.

Och så här blev resultatet av uppsnyggningen:

lt-1980-72-pix

Vid träffen i Hammarstrand i måndags passade jag också på att göra reklam för en kommande bok, vilket märks på Gudrun Wikéns bild. Mer information om boken kommer inom kort på denna sida och annorstädes!

kommunhuset-hammarstrand

 

 

 

 


Lämna ett svar