Oxveckor i Sverige & Indien

Vi är inne i oxveckorna och Sverige är på väg att få en regering. Äntligen! Efter fyra månaders talmansrundor och oräkneliga presskonferenser kan jobbet börja på allvar.

En skildring av resan finns här!

Det finns annat att se fram mot. Vårprogram, till exempel, för nu har det kommit! I morgon torsdag den 17 januari inleder Landsarkivet i Östersund och Jamtli sina uppskattade torsdagsföreläsningar.

Den som är trött på dagspolitiken kan hämta ny inspiration genom att blicka bakåt. Själv har jag äran att vara med torsdag den 7 mars med en tillbakablick på samernas landsmöte 1918 och samepolitikens utveckling sedan dess. Det ska bli kul!Jag har skrivit om detta i årsboken Jämten och Föreningen Gamla Östersundsårsskrift.

Innan dess väntar Indien! Jag ser fram mot en rundresa tillsammans med kursdeltagare vid Åredalens folkhögskola. Det blir också ett besök i ”gamla trakter”, det vill säga några orter som vi besökte vid en resa hösten 2015. Berättelsen om den resan finns här!Det kan bli någon reserapport även i år, men det blir en senare fråga.

Och apropå Indien, politik och oxveckor kan nedanstående bild passa. Den är tagen i samband med en valkampanj i delstaten Tamil Nadu i södra Indien. Oxprocessionen har just passerat en av de många valaffischerna.

Kommentarer inaktiverade.