Final i Bjärme för bokmässan Bodil

Åsa Malmsten berättar om sin syster Bodil vid bokmässan i Bjärme bystuga.

I ett antal år har jag haft glädjen och nöjet att delta vid de regionala bokmässor som Region J/H har anordnat. Under de senaste åtta åren har bokmässan burit Bodil Malmstens namn – ”Bokmässan Bodil”.

I lördags var det dags för tack- och avskedsföreställning för bokmässan Bodil. Det skedde lämpligt nog i bystugan i Bjärme, där Bodil Malmsten växte upp och skrev om Södra Norrlands inland och fjälltrakter och andra platser i världen.

En stor publik och lokala författare hade nöjet och glädjen att lyssna till Åsa Malmsten (Bodils syster), Petter Lindgren (som skriver på Bodil Malmstens biografi) och Anna Bigrell, sångerska och låtskrivare som har tonsatt flera av Bodil Malmstens dikter.

Den regionala bokmässan kommer dock inte att upphöra. Den nuvarande biblioteksutvecklaren Johan Hemmingsson berättade att den kommer att återuppstå i annan form. Det ser vi fram emot, samtidigt som vi tackar Catarina Lundström, Helena Broms och alla andra som har jobbat för att uppmärksamma lokal litteratur i Jämtland/Härjedalen! Som framgår av bilderna var Bodil väldigt närvarande i bystugan i Bjärme i lördags!

Författaren och litteraturkritikern Petter Lindgren skriver på en biografi över Bodil Malmsten och berättade en del om innehållet.

Kommentarer inaktiverade.