Recensioner Fattiga som de voro

 

OMDÖMEN OM BOKEN i tidningsrecensioner och bloggar

En fängslande och färgstark skildring (Hans Mebius i Länstidningen Östersund).

lt-2070620

Det är en välskriven, spännande och engagerande berättelse på ett lättillgängligt språk .  (Kent Lidman, Bibliotekstjänst 2007).

Birger Ekerlid är en skicklig berättare och har lagt stor möda vid dokumentationen .” (Torgny Jonsson i Östersunds-Posten).

op-20070628

Boken innehåller allt som kan fånga läsarens intresse. Där finns kärlek, mord, tragiska levnadsöden och glädje .” (Pär Lindgren i Samefolket).

 

En lättläst och angenäm bok som ger mer än bara en tillfällig läsupplevelse ” (Erik-Oscar Oscarsson i Daerpies Dierie, Sydsamiskt kyrkoblad).

En gripande berättelse om människors dubbla utanförskap i en brytningstid (Sven-Erik Rönnby i Aktuellt i Politiken).

= = =

Utöver recensionerna publicerades artiklar om boken i bl a Länstidningen Östersund, Östersunds-Posten och Västerbottens Folkblad. Folkbladet publicerade även ett utdrag ur boken.

Flera bloggar och webbsidor har kommenterat boken, senast Anneli Kråik, som bland annat skriver så här:

Hur som helst så vill jag starkt rekommendera er att läsa den här boken!  Den är mycket intressant också ur ett annat perspektiv och det är släktförteckningen över de människor (samer) som historiskt levat i den här bygden. 

Jessica N har skrivit en recension på engelska. Hon skriver:

I truly liked this book, it´s deep, tells us about the hardship of Saami’s and about true love that never fades, no matter the circumstances. Läs hela recensionen här !:

Signaturen Harriet i ”Smulans blogg”: Lättläst bok som jag rekommenderar ”

Bloggen Melittas mailbmi skriver: Boken som utspelar sig i Tärnabys fjällvärld passar mig alldeles utmärkt jag gillar historier som är mörka. 

Agnetas blogg : Köpte den av författaren själv på marknad i Hamarstrand. En intressant bok om Stor-Nila och Lill-dockas hårda och tragiska liv i ett Sverige för inte allt för länge sen. 

Kermit skriver i sin blogg att det är ”en mycket bra och läsvärd bok”.

= = =

 


Lämna ett svar