Tack och farväl till Skåne för denna gång!

Under två veckor har vi inte bara lärt känna Artur Lundkvist och Maria Wine lite närmare, vi har också trampat runt bland fallande ekollon och bekantat oss med en del av Sverige som starkt skiljer sig från den jämtländska och lappländska miljö vi annars är vana vid.

Vistelsen på Arturlundkvistgården i Hagstad i Oderljunga socken har varit ro- och naturfylld med fantastiskt fina vandringar i bokskogar (Oderljunga, Linnerödsskogen, Söderåsens nationalpark, Brösarps backar), intressanta studiebesök (Kulturen i Lund, minnesmärken från slaget i samma stad år 1676, Österlen, retrokonditoriet Wivex i Kävlinge och ett antal andra attraktioner) samt dessutom värdefull tid för skrivande, bearbetning och reflektioner inför utgivningen av två böcker som är under förberedelse.

Stort tack till Artur Lundkvists och Maria Wines stiftelse för två fina veckor och ett särskilt tack till ordförande Lars-Göran Thulin för intressant information om de båda författarna och för guidning i Perstorps anrika industrihistoria och vackra omgivningar.! Här kommer några bilder från vistelsen:

Kommentarer inaktiverade.