Kultur i sommaren från när och fjärran

Det händer mycket under sommaren. Bland mycket annat har jag ”vandrat” i Linnés och den heliga Birgittas fotspår, njutit av den fina berättarkvällen i Tärnaby med bland andra Bo Lundmark och Mikael Niemi, badat i Boksjön och hänförts av utsikten vid en jojkkonsert på Laxfjället.

Boksjön vilar sig i solgasset.

Samt inte minst besökt Lena Lundin Skotts lilla familjemuseum i Bränna, långt bortom allfarvägen. Men mer om det vid ett senare tillfälle!

Väl tillbaka i stan var det en fröjd att lyssna till Annelie Lanners samtal med författaren Elin Olofsson i residensträdgården. Annelie är en mycket skicklig intervjuare och Elin är inte bara en framgångsrik och intressant författare, hon är därtill en framstående estradör. Och Ruts från Västjämtland smittade av sig med sin spelglädje.

Annelie och Elin samtalar.
Musikanterna i Ruts.

Som om inte det vore nog golvades jag och mitt sällskap fullständigt av teaterföreställningen ”Jakten på Nils Holgersson.” Sällan ser man samhällskritisk politisk teater framförd på ett så lekfullt och engagerat sätt. Regissören Martin Johansson och den mycket skickliga ensemblen skriver nutidshistoria med hjälp av en återuppväckt Selma Lagerlöf. Det går en fläkt av revolten ”1968” genom den gamla soldatbiografen Brylunda med de tydliga budskapen och den fulländade dramaturgin. Imponerande!

Hans Månsson och Åsa Eriksson Ahnfelt verkar mycket nöjda med den fullträff som regissören Martin Johansson och alla medverkande levererar.

Kommentarer inaktiverade.