Klemetspelet växer

Klemet, Anna, Stor-Nila och Lill-Docka. Nu är det dags igen! Välkomna till den utomordentligt vackra utomhusscenen vid Jamtjorden i Leirskardalen i Hemnes vid foten av Okstindan, Nord-Norges största fjällmassiv. Föreställningar spelas kommande fredag, lördag och söndag.
I år är aktiviteterna runt spelet betydligt fler än tidigare. Själv ska jag delta vid ett seminarium på lördag kväll och prata under rubriken ”Stor-Nila och Lill-Docka – myter och fakta”.

Mer information om spelet och alla kringaktiviteter finns på www.klemetspelet.no.
En vädervetenskaplig observation är att det alltid är fint väder i dessa trakter denna helg i augusti! Så var det 2013, så var det året därefter i samband med Okstindan Maraton och så var det 2015. Man kan annars tänka sig att det är ett vågspel att köra en utomhusteater på dessa nordliga breddgrader klockan nio en lördagkväll i slutet av augusti. Men det håller! Mörkret och ljuseffekterna på den fantasirika scenen med hässjor, Klemethällan och naturens kulisser bidrar till att skapa den magiska stämning som omger de skickliga skådespelarna och de lokalhistoriska händelserna. Lägg därtill alla kringaktiviteter under helgen och det blir till en upplevelse utöver det vanliga.
Plakat 2017 Jamtjordmartnan

Kommentarer inaktiverade.